10 juli 2024

Ook Windpark XY Wind officieel geopend

Opening XY Wind

Met een symbolische openingsact is op zaterdag 29 juni 2024 Windpark XY Wind officieel geopend. Ook al draaien de molens al even, het openingsevent was bedoeld om de intensieve realisatiefase van het windpark te markeren, af te sluiten én te vieren.

Dat gebeurde in evenementenlocatie Dorhout Mees, waar ruim honderd betrokkenen zich verzamelden. Dat waren medewerkers die nauw betrokken waren bij de bouw van het windpark, buurtbewoners, certificaathouders én hun kinderen.

Netwerk en samenwerking

Die kinderen speelden een cruciale rol bij de ‘wolact’ van komediant Joep Stassen, waarbij bolletjes wol de zaal in werden geslingerd om over het publiek heen een netwerk te visualiseren. En om ‘sterke strengen’ van samenwerking te symboliseren.

Onder leiding van dagvoorzitter Tineke Stuifzand werd stilgestaan bij de hoogtepunten van de bouw van Windpark XY Wind, dat met negen windturbines een substantieel onderdeel is van de elf windparken en 86 windmolens die samen Windplan Groen vormen. De ‘sterke strengen’ wol werden uiteindelijk verbonden aan het rode onthullingsdoek, waarna de openingshandeling kon worden voltrokken.

© Foto: Klaas Eissens